• +31 (0)6 3426 2076
  • info@beautydimare.nl

Acne

Acne

Pukkeltjes en bultjes op het gezicht, hals, nek, borst of rug zijn erg vervelend en ontsierend. Niemand wil ze, maar helaas komen ze bij veel tieners, en ook bij veel volwassenen, voor. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer oplossingen voor het verminderen en voorkomen van acne.

Ook voor uw huid is er een oplossing!

Hoe ontstaat acne
In onze huid zitten miljoenen kliertjes die talg produceren (talg is een vettige stof die de huid soepel houdt en beschermd). De talg in de huid komt door poriën naar buiten, dit zijn kleine openingetjes in de huid. Tijdens de puberteit gaan de kliertjes in de huid meer talg produceren. Daardoor kunnen afgeschilferde huidcelletjes aan elkaar gaan kleven en vormen een prop. Deze prop blokkeert de uitgang van de porie in de huid. Dit vormt een comedo (meeëter). Door bijkomst van een bacterie (bijv. de Propioni Acnes) kan zich een ontsteking gaan vormen, wat een puist genoemd wordt.

Veel verschillende soorten acne
Acne Vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes dit is een van de meest voorkomende soorten van acne. Daarnaast zijn er nog tientallen andere vormen van acne.

Hoe kan Beauty di Mare u helpen?
Nikki is gespecialiseerd in het behandelen van huiden met acne. Zij kan de verschillende soorten van acne onderscheiden en samen met u tot een juist behandelplan komen. Er zijn altijd meerdere behandelingen nodig bij acne, die voornamelijk bestaan aan het goed schoonmaken en herstellen van de huid.

Ook worden er adviezen gegeven omtrent thuisverzorging van uw huid, voeding en voedingssuppletie.

Soms is het nodig om samen met een huisarts of dermatoloog tot een goed resultaat te komen.

Doordat Beauty di Mare aangesloten is bij de vakorganisatie ‘Anbos’ worden acnebehandelingen vaak vergoed door de zorgverzekeraar!

Maak snel een afspraak en samen kijken we wat er mogelijk is om uw huid weer te laten stralen.