• +31 (0)6 3426 2076
  • info@beautydimare.nl

Definitief ontharen / IPL

Definitief ontharen / IPL

Ongewenste haargroei is voor veel vrouwen en mannen een vervelend probleem. Het wordt beschreven als niet mooi, irritant en onhygiënisch. Wilt u zich hier niet langer druk om maken? Met de U-NIC IPL methode behoren stoppeltjes, ingegroeide haartjes, scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden!

Hoe werkt IPL?
IPL (Intense Pulsed Light), ook wel foto-epilatie genoemd is een ontharingstechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende lichtsterktes die een reeks van golflengten uitstralen. (Dit proces ook wel selectieve foto-thermolyse genoemd.) Bij selectieve foto-thermolyse wordt gebruik gemaakt van het aanwezige pigment melanine (kleur) in de haren. Pigment heeft de eigenschap dat het lichtenergie absorbeert en omzet in warmte. Het pigment in het haartje fungeert dus als geleider naar het haarzakje, deze wordt vernietigd. Hierdoor zal het haarzakje nooit meer een haartje kunnen produceren.

Het verschil tussen IPL en Laser
Het grote verschil tussen IPL en Laser is dat bij IPL gewerkt kan worden op verschillende lichtsterktes waardoor de opperhuid minder te verduren krijgt en een zeer grote groep mensen veilig te behandelen is.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen is mede afhankelijk van de dichtheid van de haargroei. Ongeveer 10 à 30% van het lichaamshaar bevindt zich in de groeifase. Alleen dit haar kan behandeld worden. Vanwege de verschillende cycli van een haar is te verklaren waarom niet alle haren in één behandeling verwijderd kunnen worden. Tijdens elke behandeling verwijdert IPL alle haren die zich in de groeifase bevinden.

100 % is nooit haalbaar
Niet elke zichtbare haar is een actieve haar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangs- of rustfase en kan daardoor nog niet behandeld worden. Daarom zijn er minimaal 8 à 10 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Het is goed om te weten dat geen enkel IPL of Laser systeem een locatie 100% haarloos kan maken. Een totale haarreductie van ongeveer 80 à 90% is reëel.

Zijn alle haarkleuren geschikt voor IPL?
Met de Unic-500 is een lichtsterkte te bereiken die ook voor blonde haren geschikt is. Wel is de slagingskans bij deze haren kleiner dan bij donkere haren en zullen wij na 2 behandelingen bekijken of het zinvol is om de behandelingen te continueren.

Betaal wat geflitst wordt!
Nu denkt u waarschijnlijk, dit is niet te betalen, wellicht heeft u al eens wat prijzen voorbij horen komen? Niet bij Beauty di Mare! Wij werken namelijk met het unieke principe, betaal wat geflitst moet worden!

Heeft u bij de behandeling van uw bovenlip 10 flitsen nodig? Dan betaald u slechts €10,-

Flitsen wij uw oksels of bikinilijn en heeft u 20 flitsen nodig in deze zone, dan betaald u dus ook €20,-

Dit betekend dus ook dat wanneer u vaker geweest bent de behandeling steeds goedkoper wordt, immers er zit steeds minder haar in het te behandelen gebied.

De voordelen van IPL ontharen:
·         Geen last meer van ingegroeide haartjes, stoppeltjes of irritaties
·         Geen kosten meer voor ontharingsproducten
·         Niet meer scheren, epileren of harsen
·         Minder pijnlijk dan andere ontharingsmethodes
·         Zowel geschikt voor een lichte als een donkere huidskleur
·         Voordeliger als vergelijkbare ontharingssystemen
·         Blijvend resultaat